Alzueta Gallery’s Artist Residency: el nou projecte de la Galeria Miquel Alzueta a la Bisbal d’Empordà

Aquest estiu ha arrencat un nou projecte de la mà de la Galeria Miquel Alzueta a la Bisbal d’Empordà. Concretament, la proposta s’allotja a Brava Performing Arts, a la reformada nau de l'antiga empresa Puigdemont, al carrer Puig d’en Vidal (s/n). El projecte Alzueta Gallery’s Artist Residency té l’objectiu de brindar l’oportunitat a diversos d’artistes de treballar una temporada a una part ampli espai de l’edifici industrial bisbalenc. A més de gaudir de l’entorn bisbalenc i l'Empordanet, els artistes poden establir contactes amb col·leccionistes, alhora que poden rebre visites a l’estudi i completar el programa del projecte.

La proposta neix amb el pretext que cada any sis artistes tinguin accés al programa: tres per invitació i tres per concurs. Alzueta Gallery’s Artist Residency és un programa ideal per aquells artistes que necessiten un canvi d’entorn i noves  fonts d'inspiració. En aquest sentit, serà a l’octubre quan s’obrirà el procés de recepció de projectes per seleccionar artistes per a l’any vinent. 

Alzueta Gallery’s Artist Residency neix amb l’objectiu d’acostar el seu projecte d’exposició a artistes dels cinc continents, intercanviar experiències i propostes amb artistes de la Galeria Miquel Alzueta, ajudar a produir i, alhora, crear art actual. En definitiva, Alzueta Gallery’s Artist Residency vol servir per esdevenir un element articulador de la Galeria Miquel Alzueta en el panorama internacional d’art contemporani.

Si bé el segon artista que farà us del nou programa es coneixerà ben aviat, va ser al juliol quan va encetar el programa Alzueta Gallery’s Residency l’artista Richard Zinon (Manchester, 1985). 

L’artista britànic s’ha caracteritzat per fer èmfasi en l'acte físic de pintar en sí: les seves obres solen completar-se en una sola vegada i rarament es realitzen a partir d'esbossos preliminars. Desproveïdes de ric simbolisme o de complicades referències, desitgen transmetre a l'espectador, de la manera més directa possible, l'energia i l'alegria amb què van ser creades. Utilitzant una paleta de colors limitada i, gairebé sempre usant el negre com a color predominant, l'artista busca la forma més genuïna d'expressar el matrimoni entre les qualitats humanes i la propietat material.

La Galeria Miquel Alzueta al Palau de Casavells
El Palau de Casavells és un edifici històric els orígens del qual es remunten al segle XIV. Totalment restaurat, l’espai és la seu de la Galeria Miquel Alzueta a l’Empordà. Els seus casi tres mil metres quadrats són l’escenari ideal per un diàleg entre diferents exponents de l’art contemporani actual. La Galeria Miquel Alzueta-Palau de Casavells, especialitzada en art contemporani, les antiguitats i el disseny d’interiors, proposa un diàleg entre mobiliari del segle XVIII, la dècada dels cinquanta, la fotografia, l’arquitectura, el disseny del XXI o l’art contemporani.