Els bisbalencs que han reparat l’emblemàtic rellotge de la plaça María Pita de la Corunya

L’històric rellotge de la plaça de María Pita és un símbol de la Corunya i de Galícia en general. Sense anar més lluny corona el Palacio Municipal de la ciutat, edifici que exerceix de consistori. Un bon dia, però, a principis del passat 2020, l’emblemàtic rellotge va deixar de funcionar. L’Ajuntament de la Corunya, conscient de la rellevància de la reparació d’aquest rellotge símbol de la ciutat, sabia que era necessari recuperar-lo amb les major garanties possibles

Feia 20 anys de l'última reforma de la seva maquinària i els va costar Déu i ajuda trobar una empresa que es veiés capaç de reparar el rellotge: eren diverses les que ho havien intentat sense èxit. L’objectiu era que tornés a sonar aquesta primavera passada. I vet aquí que qui ha aconsegut reparar l’emblemàtic rellotge gallec va ser ni més ni menys que dos mestres rellotgers bisbalencs: Jaume Domènech i el seu fill, Jan Domènech, de l'establiment bisbalenc Antic Daró; juntament amb dues empreses gallegues: Relojería Nemesio i Postventa Relojeros.

Ambdós rellotgers van dur a terme una veritable posada a punt i van culminar els treballs de restauració d’una maquinària que havia estat funcionant des de principis de segle. Fins llavors només s’havien fet tasques de manteniment i l’operació va ser una labor de rehabilitació completa i molt complexa a causa, precisament, a l'antiguitat de les peces, atenent que algunes estaven desgastades i van haver de ser substituïdes. A través d’aquesta publicació se’n poden veure algunes imatges cedides per la pròpia empresa bisbalenca.

Antic Daró, amb seu al número 58 del carrer Sis d’Octubre de la Bisbal, és la seu regentada pels dos mestres rellotgers titulats, pare i fill, Jaume i Jan Domènech. 

Ofereixen els serveis de compra, venda, reparació i restauració de tota classe de rellotges. Tots els rellotges es venen amb garantia de funcionament i s’inclou transport i instal·lació a domicili. A la botiga s'hi pot trobar des d'immensos rellotges de campanar fets de ferro forjat al segle XVIII, fins al prestigi i la qualitat de les millors marques rellotgeres suïsses. L’assistència a més de 30 fires d’art i antiguitats, tant a nivell nacional com internacional, avalen la qualitat i la constància de la feina ben feta. Particulars, decoradors i grans col·leccionistes es deixen seduir pel món màgic de la rellotgeria antiga, ja sigui pels diferents estils decoratius, per l’exclusivitat de les peces o per les increïbles complicacions mecàniques.