Llimona.Casa i La Bòbila Atelier se sumen a Antic&Design Empordà, que ja compta amb 25 adherits

Antic&Design Empordà culmina l’any 2021 amb dues noves incorporacions que eleven la marca territorial a un total de 25 establiments associats. La Bòbila Atelier i Llimona.Casa són els nous exponents que s’han adherit al projecte. A més, des d’aquest desembre, també es pot consultar el web Antic Design Empordà en anglès.

D’una banda, Llimona.Casa, especialitzats en objectes decoratius de disseny Empordà lifestyle i ubicats al número 76 del carrer de l’Aigüeta, ofereix una àmplia gama d’objectes decoratius de disseny elaborat i treballat. Utilitzant materials reciclats o nous, barreja història i tradició amb el disseny contemporani. I és que aquesta màxima de Llimona.Casa va en sintonia amb Llimona Suites, una elegant casa centenària al nucli antic de Corçà reinventada com a allotjament que combina disseny, comoditat, entorn natural i ambient mediterrani. Jordi Aguilar i Pepe Torres són els dos dissenyadors que procedents del món de la moda van establir-se al Baix Empordà per capitanejar aquest acurat projecte.

D’altra banda, l’altre nou membre és La Bòbila Atelier, que ofereix un nou concepte transgressor i multidisciplinari: fa confluir decoració, arquitectura, organització d’esdeveniments i restauració. Ubicat en una antiga fabrica industrial de ceràmica de del segle XIX situada a Corçà, La Bòbila Atelier acull un ampli showroom d'arquitectura i decoració que brinda un harmoniós diàleg entre l'estil industrial del complex amb la diversitat d'estils que hi conviuen. El projecte complementa la venda i fabricació de mobiliari, col·laborant amb arquitectes, decoradors i estilistes. L’objectiu: aconseguir un acurat resultat final que cuidi tots els detalls. La Bòbila disposa d’un apartat I+D on innova constantment amb nous materials i tècniques per forjar el disseny propi de mobiliari, així com un taller de restauració de mobles antics. Per acabar-ho d’adobar l’espai també inclou un restaurant d'aires provençals que es relaciona directament amb el showroom compaginant ambdós estils.

Si la Bisbal d’Empordà és un indiscutible centre referencial d’antiguitats i productes de disseny, Antic&Design Empordà, amb clar epicentre bisbalenc, és un ampli ventall d’antiquaris, restauradors, brocanters, artesans i productes de disseny d’allò més diversos. El projecte brinda un catàleg d’elements que conglomera allò innovador i, alhora, antic, amb indissolubles i harmoniosos binomis que combinen eclecticisme i minimalisme, història i modernitat, passat i present, interiorisme i decoració, o art i antiguitat. Aficionats i col·leccionistes trobaran a Antic&Design Empordà un aplegament dels productes més exclusius al voltant del sector dels antiquaris, brocanteria, disseny i art.

La gran tradició de brocanters i antiquaris a la Bisbal d'Empordà no és casual, sinó que prové del mobiliari autòcton de la zona que va néixer fa tres segles. La comarca empordanesa va viure plenament la industrialització i l'expansió econòmica del segle XVIII. Per això, les famílies de l'Empordà decidiren aprofitar aquesta època tan àlgida per decorar i moblar les seves cases i, així, acollir en un magnífic ambient als coneguts i amics, que es reunien en tertúlies, trobades, festes i concerts  que tan freqüentment s'organitzaven a cases particulars. Els artesans de la època van aplicar tots els seus coneixements per complir amb tots els requeriments decoratius de les famílies empordaneses. Utilitzaven els materials de la zona: el boix, el llimoner, el taronger, el cirerer i, com a clar protagonista, la noguera.

Amb els materials de la terra i anys de treball va anar naixent i creixent un moble totalment empordanès, amb unes línies i característiques similars i totalment definides. Al segle XX, a partir dels 60, l'encant de restaurar i recuperar aquests mobles de quasi 300 anys d'antiguitat, va fer que la Bisbal d'Empordà i rodalies obrissin tallers i botigues per tal de mantenir aquest esperit. Arran del moble antic empordanès que va néixer al segle XVIII i de la tradició d'antiquaris que han existit al llarg dels anys, la Bisbal s'ha convertit en ciutat d'antiquaris. De la restauració d'uns elegants mobles a tot tipus d'objectes: làmpades, catifes, rellotges, quadres, escultures, estris de caça, maquinaria antiga o mobles, entre d'altres.

Els temps canvien. Avui el sector aixopluga una eclèctica mostra d’arts, disseny, brocanters i antiquaris. En consonància amb l'actualitat i tendències, a dia d’avui, Antic&Design Empordà ja conglomera 25 establiments de la Bisbal i rodalies. Impulsat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la iniciativa té vocació de creixement amb la voluntat de refermar la marca del sector al territori i consolidar-la com a referent indiscutible.