Llimona.Casa y La Bòbila Atelier se suman a Antic&Design Empordà, que ya cuenta con 25 adheridos

Antic&Design Empordà culmina el año 2021 con dos nuevas incorporaciones que elevan la marca territorial a un total de 25 establecimientos asociados. La Bòbila Atelier y Llimona.Casa son los nuevos exponentes que se han adherido al proyecto. Además, desde este diciembre, también se puede consultar la web Antic Design Empordà en inglés.

Por un lado, Llimona.Casa, especializados en objetos decorativos de diseño Empordà lifestyle y ubicados en el número 76 de la calle de l'Aigüeta, ofrece una amplia gama de objetos decorativos de diseño elaborado y trabajado. Utilizando materiales reciclados o novedosos, mezcla historia y tradición con el diseño contemporáneo. Y es que esta máxima de Llimona.Casa va en sintonía con Llimona Suites, una elegante casa centenaria en el casco antiguo de Corçà reinventada como alojamiento que combina diseño, comodidad, entorno natural y ambiente mediterráneo. Jordi Aguilar y Pepe Torres son los dos diseñadores que procedentes del mundo de la moda se establecieron en el Baix Empordà para capitanear este esmerado proyecto.

D’altra banda, l’altre nou membre és La Bòbila Atelier, que ofereix un nou concepte transgressor i multidisciplinari: fa confluir decoració, arquitectura, organització d’esdeveniments i restauració. Ubicat en una antiga fabrica industrial de ceràmica de del segle XIX situada a Corçà, La Bòbila Atelier acull un ampli showroom d'arquitectura i decoració que brinda un harmoniós diàleg entre l'estil industrial del complex amb la diversitat d'estils que hi conviuen. El projecte complementa la venda i fabricació de mobiliari, col·laborant amb arquitectes, decoradors i estilistes. L’objectiu: aconseguir un acurat resultat final que cuidi tots els detalls. La Bòbila disposa d’un apartat I+D on innova constantment amb nous materials i tècniques per forjar el disseny propi de mobiliari, així com un taller de restauració de mobles antics. Per acabar-ho d’adobar l’espai també inclou un restaurant d'aires provençals que es relaciona directament amb el showroom compaginant ambdós estils.

Si la Bisbal d’Empordà és un indiscutible centre referencial d’antiguitats i productes de disseny, Antic&Design Empordà, amb clar epicentre bisbalenc, és un ampli ventall d’antiquaris, restauradors, brocanters, artesans i productes de disseny d’allò més diversos. El projecte brinda un catàleg d’elements que conglomera allò innovador i, alhora, antic, amb indissolubles i harmoniosos binomis que combinen eclecticisme i minimalisme, història i modernitat, passat i present, interiorisme i decoració, o art i antiguitat. Aficionats i col·leccionistes trobaran a Antic&Design Empordà un aplegament dels productes més exclusius al voltant del sector dels antiquaris, brocanteria, disseny i art.

La gran tradició de brocanters i antiquaris a la Bisbal d'Empordà no és casual, sinó que prové del mobiliari autòcton de la zona que va néixer fa tres segles. La comarca empordanesa va viure plenament la industrialització i l'expansió econòmica del segle XVIII. Per això, les famílies de l'Empordà decidiren aprofitar aquesta època tan àlgida per decorar i moblar les seves cases i, així, acollir en un magnífic ambient als coneguts i amics, que es reunien en tertúlies, trobades, festes i concerts  que tan freqüentment s'organitzaven a cases particulars. Els artesans de la època van aplicar tots els seus coneixements per complir amb tots els requeriments decoratius de les famílies empordaneses. Utilitzaven els materials de la zona: el boix, el llimoner, el taronger, el cirerer i, com a clar protagonista, la noguera.

Amb els materials de la terra i anys de treball va anar naixent i creixent un moble totalment empordanès, amb unes línies i característiques similars i totalment definides. Al segle XX, a partir dels 60, l'encant de restaurar i recuperar aquests mobles de quasi 300 anys d'antiguitat, va fer que la Bisbal d'Empordà i rodalies obrissin tallers i botigues per tal de mantenir aquest esperit. Arran del moble antic empordanès que va néixer al segle XVIII i de la tradició d'antiquaris que han existit al llarg dels anys, la Bisbal s'ha convertit en ciutat d'antiquaris. De la restauració d'uns elegants mobles a tot tipus d'objectes: làmpades, catifes, rellotges, quadres, escultures, estris de caça, maquinaria antiga o mobles, entre d'altres.

Els temps canvien. Avui el sector aixopluga una eclèctica mostra d’arts, disseny, brocanters i antiquaris. En consonància amb l'actualitat i tendències, a dia d’avui, Antic&Design Empordà ja conglomera 25 establiments de la Bisbal i rodalies. Impulsat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la iniciativa té vocació de creixement amb la voluntat de refermar la marca del sector al territori i consolidar-la com a referent indiscutible.