La gran tradició de brocanters i antiquaris a la Bisbal d'Empordà no és casual, sinó que prové del mobiliari autòcton de la zona que va néixer fa tres segles. La comarca empordanesa va viure plenament la industrialització i l'expansió econòmica del segle XVIII. Per això, les famílies de l'Empordà decidiren aprofitar aquesta època tan àlgida per decorar i moblar les seves cases i, així, acollir en un magnífic ambient als coneguts i amics, que es reunien en tertúlies, trobades, festes i concerts que tan freqüentment s'organitzaven a cases particulars. Els artesans de la època van aplicar tots els seus coneixements per complir amb tots els requeriments decoratius de les famílies empordaneses. Utilitzaven els materials de la zona: el boix, el llimoner, el taronger, el cirerer i, com a clar protagonista, la noguera.
Amb els materials de la terra i anys de treball va anar naixent i creixent un moble totalment empordanès, amb unes línies i característiques similars i totalment definides. Al segle XX, a partir dels 60, l'encant de restaurar i recuperar aquests mobles de quasi 300 anys d'antiguitat, va fer que la Bisbal d'Empordà i rodalies obrissin tallers i botigues per tal de mantenir aquest esperit. Arran del moble antic empordanès que va néixer al segle XVIII i de la tradició d'antiquaris que han existit al llarg dels anys, la Bisbal s'ha convertit en ciutat d'antiquaris. De la restauració d'uns elegants mobles a tot tipus d'objectes: làmpades, catifes, rellotges, quadres, escultures, estris de caça, maquinaria antiga o mobles, entre d'altres.
Els temps canvien. Avui el sector aixopluga una eclèctica mostra d’arts, disseny, brocanters i antiquaris. En consonància amb l'actualitat i tendències, a dia d’avui, Antic&Design Empordà ja conglomera més d’una vintena d’establiments de la Bisbal i rodalies. Impulsat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la iniciativa té vocació de creixement amb la voluntat de refermar la marca del sector al territori i consolidar-la com a referent indiscutible.